Ik was 21 jaar toen ik mijn loopbaan begon. In loondienst. Mijn collega’s waren allemaal ouder dan 40. Toen ik de eerste onuitgesproken conflicten ontdekte, was ik verbaasd. Ik was nog in de naïeve veronderstelling dat je met een aantal jaren ervaring en een bepaalde leeftijd wel zo wijs zou zijn om te zeggen wat je dwars zit. Bij de JUISTE persoon wel te verstaan. Zodat er een oplossing gevonden kan worden. Het tegendeel bleek waar.

Inmiddels ben ik achttien jaar verder en weet ik wel beter. In de meeste teams wordt niet uitgesproken wat uitgesproken moet worden. Menig professional, menig volwassene geeft zichzelf niet wat hij nodig heeft. Omdat hij het niet weet. Omdat hij niet weet hoe. Of omdat hij het niet durft.

Wil jij PRCHT-ige post ontvangen?

Wat gaat er toch een hoop potentie en bruikbare energie verloren. Doordat we niet voldoende zelfbewust zijn. Ons onvoldoende laten zien en horen. Te vaak routine verkiezen boven de moed om het eens anders te doen. En vanuit organisaties om het echte gesprek aan te gaan met elkaar. Om complimenten te geven. Om mensen eigen verantwoordelijkheid te laten nemen.

Investeren in relaties is gelukkig steeds normaler op de werkvloer. Steeds meer organisaties zien dat daarmee veel meerwaarde te behalen valt. De betrokkenheid van medewerkers vergroot, er komt meer positieve energie vrij en je behoudt op deze manier je beste mensen. PRCHT heeft de handvatten om hiermee aan de slag te gaan en de overtuiging dat organisaties hiermee succesvoller worden.

Voor mij persoonlijk, ik geloof dat er meer uit mensen te halen valt wanneer je als werkgever investeert in jouw mensen. En met “meer uit jouw mensen” bedoel ik niet dat ze nog harder gaan werken omdat jij het nog effectiever hebt ingericht. Maar als je de juiste energie aanboort en jouw mensen zetten zich vanuit hun intrinsieke motivatie voor jouw organisatie in, dan behaal je ongekend succes met elkaar.

Na mijn opleiding pedagogiek ben ik het onderwijs in gegaan. Na zes jaar was ik toe aan de stap naar het bedrijfsleven en heb ik het ondernemerschap ontdekt. Met PRCHT help ik sinds 2018 werkgevers om groei en ontwikkeling op de agenda te zetten. Met name door middel van Transactionele Analyse, TA. Dit is een praktisch en toegankelijk communicatiemodel en persoonlijkheidstheorie.

Wil je weten wat PRCHT voor jou kan betekenen?