Dit ben ik, Janneke Kierkels. Ik ben van 1981 dus nu ergens in de veertig. Als je mij vraagt wat ik later wil worden dan kan dat nog alle kanten op gaan. Van begrafenisondernemer tot dierenverzorger. Ik vind namelijk veel dingen leuk. Gelukkig vind ik wat ik nu doe op dit moment het allerleukste.

Ik woon in het prachtige Brabantse Schaijk, samen met mijn lieve Tobias, mijn jongens Tijl en Olivier, hond Boef en kippen Hennie en Heyhey. We hebben een oud huis waar we al veel aan hebben verbouwd en waar we nog flink wat klussen aan te doen hebben. Geloof het of niet maar dat is onze gezamenlijke hobby.

Verder loop ik zo’n 30 km hard per week, wandel ik graag met de hond en gaan we regelmatig naar onze zeilboot. Ik begin graag aan boeken (die ik lang niet altijd uitlees), luister podcasts en word blij van het verzorgen en stekken van mijn planten.

Dan, over mijn vak: ik ben trainer, supervisor en consultant. Sinds acht jaar doe ik dat vanuit zelfstandigheid. Het ondernemen is iets wat ik met veel plezier doe. Hoewel het alles behalve comfortabel is, past het enorm bij mij. Sinds 2022 werk ik vooral samen met de TA academie in Zeist.

Ik begon mijn loopbaan in het onderwijs, als docent in het MBO. Ik werkte op niveau 1 en 2. Daar ontdekte ik dat ik het belangrijker vond hoe de leerlingen in hun vel zaten en hoe ze naar zichzelf keken dan welke vakinhoud ik hen aanbood. Ik ben er immers van overtuigd dat iemand beter kan leren en presteren als hij of zij positief naar zichzelf kijkt.

Wat ik mooi vind aan mijn vak is dat ik daarmee een wezenlijke bijdrage lever aan effectiviteit op de werkvloer. Gelukkig zien steeds meer ondernemers en leidinggevenden in dat onderlinge relaties continu aandacht behoeven en dat je niet ziek hoeft te zijn om beter te worden.

Ik werk met Transactionele Analyse, TA. Een methodiek die ons helpt begrijpen hoe we in elkaar zitten en hoe we communiceren.

Zo’n acht jaar geleden ben ik begonnen me te verdiepen in TA. Inmiddels heb ik me gespecialiseerd in management en organisatieontwikkeling. Sinds vorig jaar ben ik bezig met mijn CTA, de internationale certificering op het gebied van TA.

Transactionele Analyse heeft mij geholpen op een andere manier te kijken naar mezelf, de ander en de wereld. Deze andere blik helpt mij in mijn professionaliteit maar zeker ook in mijn privéleven. Het is voor mij echt een verrijking geweest.

Wil je weten wat PRCHT voor jou kan betekenen?