Ik was 21 jaar toen ik mijn loopbaan begon. Mijn collega’s waren allemaal boven de 40. Toen ik de eerste onuitgesproken conflicten ontdekte was ik verbaasd. Ik was nog in de naïeve veronderstelling dat je met een aantal jaren ervaring en een bepaalde leeftijd wel zo wijs zou zijn om te zeggen wat je dwars zit. Bij de juiste persoon. Zodat er een oplossing gevonden kan worden. Het tegendeel bleek waar.

Inmiddels ben ik zestien jaar verder en weet ik wel beter. In de meeste teams wordt niet uitgesproken wat uitgesproken moet worden. Menig professional geeft zichzelf niet wat hij nodig heeft. Omdat hij het niet weet. Omdat hij niet weet hoe. Of omdat hij het niet durft.

Wil jij PRCHT-ige post ontvangen?

Het is zo zonde als mensen zich niet uitspreken. Het is een gemiste kans als je niet kenbaar maakt wat je nodig hebt. Er gaat op die manier heel veel TIJD, FOCUS en AANDACHT verloren. De ruis die ontstaat kost meer dan goed is voor het team, voor de professional, voor jou als ondernemer én voor je onderneming.

De reden dat mensen niet doen wat ze moeten doen is vaak omdat ze weg willen blijven bij het ongemak. Het is spannender om het gesprek aan te gaan dan om achter iemands rug om je onvrede te uiten bij anderen.

Ik geloof dat er meer uit teams en professionals te halen valt wanneer je als ondernemer investeert in jouw mensen. Iedereen is PRCHT-ig en hoe meer jij en jouw mensen dat gaan zien, hoe meer waarde je aan jouw mensen toevoegt.

Na mijn opleiding pedagogiek ben ik het onderwijs in gegaan. Na zes jaar was ik toe aan de stap naar het bedrijfsleven en heb ik het ondernemerschap ontdekt. Met PRCHT help ik sinds 2018 ondernemers om meer uit hun mensen te halen. Met name door middel van Transactionele Analyse, TA. Dit is een praktisch en toegankelijk communicatiemodel en persoonlijkheidstheorie.

Wil je weten wat PRCHT voor jou kan betekenen?